Дървените пъзели и техните предимства

дървен пъзел

Днес ежедневието ни е завладяно от технологии. Дигиталните устройства са превзели съзнанието ни и за жалост все повече деца в ранна възраст се пристрастяват към смартфоните, таблетите и видеоигрите. И макар някои играчки от миналото да са загубили вече своята популярност и значимост, все още има такива, удоволствието от които се пази и днес. Едно такова неостаряващо занимание е любимото на много хора редене на пъзел.

Съществуват всякакви варианти, можем да избираме сред богатство от предложения и идеи – традиционни пъзели, пъзели с дръжки, кубчета пъзели, многослойни, триизмерни, логически, пъзели за под и какво ли още не. Всичко, за което се сетите, може да бъде открито. Сред него обаче, ви съветваме да избирате винаги пъзел, който е дървен.

За никой не е тайна – дървените играчки са екологични, изработват се от специални еко материали – възобновими и био-разградими суровини. С покупката на такъв продукт не вредите на околната среда и давате чудесен пример на децата си. Освен това осигурявате тяхната безопасност, защото дървото е естествен материал, в който отсъстват токсини и вредни вещества.

Дървените пъзели са много по-устойчиви във времето пред картонените. Знаете, децата не винаги се справят добре със задачата да пазят своите вещи. Дървото има много по-дълъг живот и ако изберете него, то със сигурност малчуганът ще може да реди пъзела многократно.

И още нещо – дървеният пъзел винаги се откроява със своя дизайн, който е едновременно семпъл и много красив. Дървото е приятно на допир, носи топло и естествено усещане. Дървените фигурки, които мъника трябва да постави на правилните места, могат да бъдат използвани по отделно за друга, различна от реденето на пъзел игра. Те са симпатични, изобразяват животни, числа, букви, форми, и винаги привличат силно вниманието на децата.

Освен, че ви подаряват часове забавление, пъзелите ви носят и много ползи. Вероятно малко от вас знаят, но заниманията с пъзел подобряват паметта и  визуално-пространствените умения, усъвършенстват креативността, повишават вниманието ни върху детайлите и дори подобряват нашето настроение.

Не пропускайте да зарадвате детето си, а защо не и самите вас с нещо толкова популярно, полезно и интересно като пъзела. Споделете времето си заедно с вашето мъниче и си подарете общата сладост от пъзел приключението.