Нова система за записване в софийските детски градини

От понеделник (6.04.2009 г.) в рамките на работния ден ще започне да работи новата функционалност за актуализация на профилите съгласно правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет.

Деца, родени 2006 г. и по-малки ще кандидатстват по новите правила. Родителите ще могат да актуализират профилите си с необходимата информация за определяне на точките по критериите за прием, както и да добавят и подреждат кандидатурите си.

За деца, родени 2005 г. и по-големи ще продължи да важи регламента от миналата година – опашките ще се запазят същите за групите с текущ прием.

Новата система ще започне да работи на две стъпки:

а) още от сутринта ще може да препотвърдите адресите на е-поща, чрез които ще става влизането в новата система. Просто трябва да въведете ЕГН на детето и паролата и да потвърдите адреса на е-поща. Ще получите съобщение по е-поща, което трябва да отворите и да натиснете на връзката за потвърждение. От този момент нататък ще влизате в новите обединени профили на семейството с адреса на е-поща и същата парола;

б) по-късно през деня тези, които са преминали първата стъпка ще могат да актуализират информацията в профилите и кандидатурите си.

Няма никаква необходимост да извършите това точно същия ден!

Датата на актуализация по никакъв начин не влияе върху шансовете прием.

Имате месец и половина да актуализирате профилите и да подредите кандидатурите.

Ако имате въпроси, винаги може да използвате формата за обратна връзка. Ще получите отговор в рамките на 48 часа. Ще помогнем на всички. Важното е актуализацията да завърши до 18:00 ч. на 21.05.2009 г. – два дена преди първоначалното класиране на 23.05.2009 г.

Родители, които нямат достъп до интернет могат да подадат писмени заявления с необходимата информация при директорите на детските градини. Те ще вкарат информацията в системата и ще управляват профилите от името на родителите. Датата на подаване на писмени заявления по никакъв начин не влияе върху шансовете за прием.

Няма никаква необходимост от физически опашки пред градините!