Инициатива за детска пътна безопасност „Приказка за пътя”

Безопасност на пътя

Поредният етап от социалната инициатива за детска пътна безопасност „Приказка за пътя” стартира на 30 януари с интерактивна демонстрация, която се проведе в метростанция „Васил Левски” в столицата. Инициативата е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова. За да подкрепят старта на кампанията, на събитието присъстваха г-н Любомир Христов, Заместник кмет по транспорта и председател на СБДДС към СО, г-жа Ирена Димитрова, Директор на Дирекция ПИСТ на СО, г-жа Петранка Недялкова, Директор на столичната организация на БЧК, гл. комисар Ваньо Стоевски, Директор на СДВР-КАТ, г-н Владимир Тодоров, Председател на УС на БАЗК и г-жа Нина Мирчева, директор „Корпоративни комуникации” в М-Тел, спонсори на кампанията.

През 2011 година предстои да бъдат реализирани 24 интерактивни образователни спектакли за безопасността на пътя. Децата преминали курса получават книжки категория „пешеходец”.

На пресконференцията бяха представени целите на кампанията, местата, на които ще се провеждат интерактивните спектакли за обучение по детска пътна безопасност, както и някои интересни елементи от проекта, като например новата практика за „обучение от връстници“ (peer education), продължаващо обучение за преподаватели по пътна безопасност и изготвянето на интерактивно помагало за обучение по пътна безопасност за деца, под формата на книга-игра.

Източник: prikazkazabezopasnost.org