Какви играчки да купите на децата си?

Ако се чудите какви играчки да купите на децата си, тук ще намерите някои идеи и предложения, които сигурно знаете, но може да са останали далеч във времето.

Плюшените играчки

Плюшените играчки са неизменна част от детството на всяко дете. На бебетата се подарява винаги плюшена играчка, с която когато порасне вижда после много снимки. Децата се привързват към плюшените играчки, заспиват, докато ги гушкат и усещат мекотата им, носят ги навсякъде със себе си и им се радват безкрайно много.

С две думи, плюшените играчки са важни за малчуганите ни. Дори и като по-големи, някои от нас продължават да пазят играчките си или да се радват, когато получат такава, тъй като това е проява и знак на обич и привързаност. Не на всеки някой би подарил плюшена играчка, тъй като обикновено те се нареждат на леглото или около него, винаги на видно място, което означава че всеки път като погледнете дадената плюшка, ще се сещате за човека, който ви я е подарил.

Технологии

Разбира се, плюшките не са единствените играчки, по които са луди децата. В днешно време, децата все повече се радват на технологии, телефони, плейстейшъни и разни други модерни игри. От тях също има огромно разнообразие, но ние ви препоръчваме доколкото успеете да се опитвате да ги държите поне за известно време по-далеч от тях.

Ясно е, че по-натам децата ви непременно ще се сблъскат със света на технологиите, с компютрите и интернет, но опитайте поне в най-крехките им, ранни години да им подарите едно по-нормално детство, изпълнено с реални игри, други деца и много играчки, такива, каквито са радвали и нас.

Със сигурност тенденциите са се попроменили, но щом ние сме били щастливи с нормални играчки, защо да не можем да зарадваме децата си с такива, може би в по-модерна версия?

Различни видове играчки

Заложете на плюшени играчки, тъй като имат сантиментална стойност, на интересни конструктори, които да развиват логическата мисъл на децата, на пъзели за малко по-големите, на кукли, готварски пособия и аксесоари за момиченцата и на колички, хеликоптерчета и всякакви подобни за момчетата.

Освен това може да потърсите игри като монополи, карти, вече има най-различни видове, туистър. Развивайте въображението и мисленето им.

Спортни

Няма да сбъркате и, ако когато пораснат малко насочите децата си към спортните игри, тъй като затлъстяването и наднорменото тегло също са проблеми на днешното общество. Може да им купите футболна топка, баскетболна, волейболна или по-лека за народна топка. Окуражавайте ги да се движат и да тичат повече, а ако живеете на подходящо място, може да им купите и колело, кънки, ролери… Има толкова много неща, които могат да правят децата, че ми се иска да се върна към детските си години.

Говорещи играчки

А ако се върнем към играчките, има говорещи животинки, които със сигурност ще радват много децата ви, ще им създават чувството, че имат говорещ домашен любимец (още по-добър вариант, ако нямате възможност или не желаете да имате истински такъв).

Творчески

Освен това, всяко дете като малко може да покаже творческата си натура. Дайте му тази възможност като му купите и музикални играчки, блокчета и боички за рисуване, моливи, насърчавайте ги да дават максималното от себе си от малки, за да стават все по-добри и да постигнат големи неща като пораснали.

Но най-важното остава да им обръщате внимание, да ги заливате с любов и грижи, да ги порицавате когато сбъркат, но да сте плътно до тях, за да може да ги направлявате в най-важните години от живота им, когато всъщност се формират като хора. Личният пример е от огромно значение, така че се постарайте да дадете и вие, родителите, всичко от себе си. Защото понякога покрай работа, стрес и ангажименти не ни остава чак толкова време за най-ценното, а именно децата ни.

Чудесен начин да им покажете любовта си е като им купите хубави плюшени и най-различни играчки, на които да се радват. И отново – с много любов.