Лего за момичета?

лего за момичета

За първи път в 80-годишната си история „Лего”, най-известната в света марка за креативни детски играчки, пусна на пазара специална серия за момичета. Единственото място в България, където вече се продават тези модели, е магазин „Jerry” /„Джери”/ в мол „Галерия Пловдив”. Магазин „Джери” е представителен на фирма „Лего” за Пловдив и региона. Той отдавна се възприема от малчуганите като реално „царство на играчките”, заради факта, че тук винаги първи в страната се излагат най-новите модели и пълната гама на световните детски брандове.

Серията за момичета на „Лего” се казва „Friends”. Бъдещите конструкторки могат да построят различни обекти за петте приятелки – Андрея, Ема, Мия, Оливия и Стефани. Да изградят шивашко ателие за Андрея, например, или китна градина за Оливия.

Тази година „Лего” и „Дисни” заедно създадоха игра, чрез която най-малките сладурани да се почувстват като принцеси в каляски. Серията „Duplo” е именно за тях.

А конструкторите „Dino”, също като „Friends”, са едно от новите предложения за развитието на детското творчество чрез игра и учене на известната датска марка. Сглобявайки динозаври хлапетата научават за древните обитатели на планетата.

Серията „Pirates of Caribbean”, явно вдъхновена от пиратското въплъщение на Джони Деп, също се предлага за първи път от „Лего”. Тя вече се продава в магазин „Джери” в мол „Галерия Пловдив”. Тук са заредили и с последните модели конструктори от серията „Ninjago” и „City”. Не се учудвайте от новите опаковки на „Hero factory” – от 2012 г. „Лего” вече ги предлага в еко обвивки, за да не се хаби хартия, да се пази природата.