Пети национален конкурс за детско творчество „Кукери“

Поредният пети Национален конкурс за детско творчество „Кукери“ в гр. Българово ще премине под надслова  „Прошка“.

Какво е прошката, от кого я искаме, кога я даваме, има ли ден за прошка или не трябва да чакаме? С тези въпроси кметството и читалището във втория по големина град в община Бургас – Българово се обръщат към всички деца в страната и отправят към тях покана за участие в петия национален конкурс за детско творчество „Кукери“. Подтемата на конкурса тази година е „Прошка“.

Всички деца на възраст от 5 до 15 години могат да вземат участие, като представят своята интерпретация по темата в някоя от следните категории:

> изобразително и приложно изкуство: рисунка, колаж, маска, стъклопис, керамика, текстил, др. /без ограничение на изразните средства/

> фотография: снимки на възстановки на обичая Сирни заговезни или такива, запечатали мигове на прошка, помирение, извинение

> литература: стихотворения, есета, спомени, интервюта, приказки, др. /до 2 стр./

Творбите /не повече от 2 от участник/ трябва да бъдат изпратени не по-късно от 20.02.2012 г. на адрес: гр. Българово, община Бургас, ул. „Първи май“ 1, НЧ „Съгласие“.

Фотографиите и литературните произведения могат да бъдат изпращани и в електронен формат на е-мейл: saglasie1905@abv.bg.

Таксата за участие е 5 лв. и следва да бъде изпратена с пощенски запис на адреса на читалището. Участниците могат да бъдат както индивидуални, така и школи.

Във всяка категория ще бъдат раздадени единични първа, втора и трета награда и награда за най-добра школа. За всички ще има осигурени сувенири.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 26 февруари – Сирни заговезни. Тогава ще бъдат раздадени наградите на победителите. За всички участници ще има организиран кукерски празник и фолклорен концерт.

Повече информация за конкурса – на тел. 05915 20 94 – НЧ „Съгласие“.

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА БУРГАС

Кристина Вълчева

тел. 0888 46 98 44