Полезни съвети за избора на ученически раници

На пръв поглед, изборът на ученическа раница изглежда изключително лесен. Страхотните десени грабват погледа ви и всички изглеждат напълно подходящи. Всъщност, избирането на подходяща ученическа раница изисква повече време, внимание и проучване.

Ученическите раници не са просто аксесоар, а постоянен спътник, от който зависи здравето и комфорта на ученика. Раницата трябва да улеснява и подпомага учебния процес, като осигурява функционалност и комфорт.

Какво трябва да търсите при избора на ученически раници?

1. Издръжливост:

Ученическата раница трябва да бъде издръжлива, за да понесе тежкия товар през цялата учебна година.

2. Функционалност:

Раницата трябва да има много отделения, за да улесни намирането на разнообразните ученически пособия. Раницата с едно отделение не е никак подходящ за ученик. А когато има много джобове, детето може да организира и разпредели всичко необходимо, така че раницата да не натежава в едната си страна.

3. Подплатен гръб и презрамки:

Това е много важно за натоварването на гърба. Освен това, подплатеният гръб гарантира, че линията или моливът няма да се забият неприятно в гърба при носене.

4. Подходящ размер за възрастта на детето:

Не само десените имат значение при избора на ученическа раница, но и размерите.

5. Удобна, горна дръжка за захващане:

Понякога се налага раницата да се носи в ръка и удобната дръжка може да улесни това.

6. Любим стил и десен:

Ученическата раница винаги е била най-вълнуващата част от списъка с покупки за училище. Тя трябва да отговаря на вкуса на детето и то да я използва с радост. Това важи особено за по-малките ученици. Затова изберете заедно десена на раницата и позволете на детето да направи своя избор.

Героите на „Дисни“ продължават да бъдат най-актуалните теми сред по-малките ученици. „Фроузън“; „Рапунцел“; „Мини Маус“; „Мега чудесата на Калинката и Черния котарак“; „Спайдермен“ – са част от най-търсените теми за ученическа раница. Продължават да предизвикват интерес и куклите LOL сред момичетата.

Серията Star Wars пък привлича вниманието на момчетата. Можете да я откриете в kidsmarket.bg, където предлагат и популярния модел Majewski Stright Comics.

От същия производител ще откриете и чудесни предложения за момичетата като Majewski Stright Roses – уникална раница с четири основни отделения, два външни джоба и два допълнителни вътрешни джоба. Тя е подходяща и за по-големи деца и има уникален дизайн с всички удобства за подрастващите – органайзер с ключодържател, вътрешен джоб с изход за слушалки и още куп други модни аксесоари.

Ученическите раници с колелца продължават да предизвикват интерес и са предпочитани от някои деца. Те могат да се носят и на гърба, и в ръка. Най-удобното им приложение е да се дърпат с помощта на дръжката и колелцата.

Най-добрият вариант е да попитате детето за неговото мнение и заедно да разгледаните предлаганите модели. Обмислете фактори от ежедневието като разстоянието, което ще изминава ученика до училището, продължителността на времето, през което ще я носи на гръб и ще се прибира ли в по-тъмните часове. Светлоотразяващите елементи ще ви бъдат полезни в това отношение.

Раницата трябва да осигурява и място за шише с вода и кутия за хранене. Хубаво е да има отделение, което да предвидите специално за тях.