Правилата на любими детски игри – събрани в книжка

Книжка с правила на детски игри
Правила на детски игри на открито

Поредицата от три книжки със заглавие „Игри без играчки” съдържа правилата на 27 от най-популярните игри на открито и цели да помогне на малки и големи да преоткрият веселбата от тичането и скачането, играейки на народна топка, пиян морков, джитбол, замръзванка и много други.

Изданието с текст на Петър Чухов поднася игрите живо и забавно през очите на компания деца и чрез техните преживявания. Пъстрите илюстрации улавят вниманието на малките читатели и правят правилата по-достъпни за тях. Освен че може да се ползва като наръчник за извличане на пълните правила, книжката представлява приятно и леко четиво.

Първата част от поредицата е на пазара от днес и в нея са включени следните игри:

всеки – лаком за гол

дама

народна топка

пиян морков

бъззз

гоненица

ораторе – бураторе

държави

развален телефон

Втората и третата част ще се появят по вестникарските будки съответно на 23 юни и на 30 юни. Те съдържат следните игри:

виенска топка

футбол на две и три вратички

настъпванка

хвърчи, хвърчи

крокодиле, крокодиле

джитбол

дърпане на въже

едно, две, три, морето още спи

криеница

 

ръбчета

ластик

скачане на въже

кралю – порталю

топчета

замръзванка

царю честити

преправен глас

сляпа баба

Замисълът на „Игри без играчки” е да насърчи българските деца да водят по-активен начин на живот, да играят с други деца и по този начин да развиват умението си да общуват.

С появата на тази книжка родителите лесно ще си припомнят любимите игри от своето детство, ще могат да ги покажат и обяснят на децата си, предлагайки им часове веселие и смях с приятели като алтернатива на компютрите.

„Тривас” ЕООД, автор на идеята и концепцията на „Игри без играчки”, направи подбора и събра правилата на игрите в поредицата. Това е първата книга, която фирмата издава. Авторът на текста, Петър Чухов, познат повече като поет, има издаден един роман, разкази, както и няколко приказки за деца. Изданието се разпространява в партньорство с „Вестникарска група България”.