Нова надежда за детските площадки

Деца и пясък
Деца на пясъка

Родителите с малки деца в София скоро ще имат повече шансове за намиране на подходящи места за игри и забавления с малките палавници.

Днес стана ясно, че Столична община ще получи финансиране по ОП „Регионално развитие“ за проект, който включва обновяването на 56 междблокови пространства в София. Реално част от средствата ще се разходват за ремонта на 56 съществуващи детски площадки и зони за отдих на територията на районите „Оборище“, „Сердика“, „Слатина“, „Средец“, „Триадица“ и „Подуяне“.

С останалата част от парите ще бъдат довършени пешеходният подлез под бул. „България“ – при ж.к. „Бокар“ и пешеходен подлез „Изток“ – на кръстовището на бул. „Ситняково“ и бул. „Ботевградско шосе“ към ж.п. гара „Подуяне“. От бюджета на Столичната община проектите ще бъдат дофинансирани с 2 889 511,44 лева.

Много важно за всички родители е при ремонта на площите определени за игра да се спазват изискванията на наредбата за безопасност на детските площадки, за да се гарантира сигурността на децата. Единственото, което може да бъде по-лошо от липсата на детска площадка, е опасната детска площадка, което за съжаление често се среща в столицата, а и не само.